Sv: Pinnekjøtt, koke på forhånd?
Opprinnelig lagt inn av Malama, her.
Koke? KOKE?
Dampe.
Og dampe litt opp før varming i ovn, tenker jeg ja, så det ikke blir så tørt (nå liker jeg det helst bare dampet jeg da, ikke i ovn i et hele tatt, jeg syns det BLIR tørt da, men det er nok en smakssak)
Mamma pleier dampe det på formiddagen på julaften, forresten. Dvs, hun lar det dampe mens vi spiser frokost, så slår hun av plata (men lar det stå på varmen) mens vi besøker besteforeldre, så skrur hun på igjen varmen når vi kommer tilbake, og koker poteter og gjør resten. Funker fint.
Koking av pinnekjøtt er faktisk ganske vanlig, og f. eks Hellstrøm har en fremgagsmåte med koking i kraft som gir et utrolig smakfullt og porøst pinnekjøtt.
Jeg har dampet på tradisjonell måte tidligere, men har nå prøvd både å koke i kraft og med litt øl, og både jeg og middagsgjestene mine synes at det kokte kjøttet er best.
|