Vis enkelt innlegg
Gammel 06-01-13, 20:04   #2
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Spørsmål om upasteurisert melk

Jeg tror det kun er et faremoment med upasteurisert melk hvis den blir stående kaldt for lenge. Hvis melken settes i romtemperatur gir dette gode vekstbetingelser for "snille" melkesyrebakterier. De vil syrne melken, noe som hindrer oppvekst av andre bakterier. Men hvis melken blir stående kaldt for lenge så er det ikke gode vekstvilkår for melkesyrebakterier så da kan andre typer vokse frem og dominere. Hvis du får melk rett fra en ku så går det helt fint. Får du fra kjøletank bør den helst ikke ha ligget i tanken for lenge. Også bør du ikke ha den stående i kjøleskapet særlig mange dagene, men syrner du den så holder den lenger. Jeg har sett folk hente melk i norgesglass, halvannen liters brusflasker og gammeldagse melkespann.

Disclaimer: jeg har ingen som helst erfaring med dette i det hele tatt, har bare lest om det.

Heldige du som kan få ferskmelk. Jeg vil og.

  Svar med sitat