Vis enkelt innlegg
Gammel 20-01-13, 20:46   #7
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hjelp! Kake uten gluten og melk?!

Opprinnelig lagt inn av kamp, her.

Kan vel legge inn favoritt oppskriften min på kake igjen.

Grunnoppskrift kake

300 g glutenfri Mel blanding (eks schar eller semper)

200 g sukker
1 1/2 ts natron
3,5 dl appelsinjuice
70 g smeltet melkefri margarin eller olje


Mel, sukker, natron og appelsinjuice blandes. Rør så inn margarinen.

Stekes i stekeovn på midterste rille ved 200 °C til den er ferdig, det avhenger av formen.

Passer fint i en liten rund form, selv bruker jeg ofte en form formet som bamse.

Dette er en grunn oppskrift så tilsetter man det man ønsker videre.



Kanelkake - 1,5 ss kanel
Kardemomme - 1 ss kardemomme
Sjokolade - Kakao eller smeltet sjokolade (litt mindre væske)
Eplekake - Revet eple (tilpass væske)
Sitronkake - Sitron


Jeg bytter og appelsin juice mot eple juice eller ananas juice innimellom.

Denne skal jeg lage! Du er en knupp! Hvor får jeg tak i mel blandingen?

Opprinnelig lagt inn av Erica, her.

Lomper er med mel, men det finnes glutenfrie, men de er ikke gode. Pølsebrød har de i frysedisken, de er bedre enn lompene.

I gryter og slikt kan man bruke maizennajevner istedet for mel for å tykne. Funker veldig fint.

Takk for supert tips.
Det gjør det jo lett at Leiv Vidar-pølsene er melk og glutenfritt, for da kan jeg BARE kjøpe dem, så er det ingen forskjell.
Pølsebrødene, finner jeg dem i en hver velass. kolonoalforetning? Som HelgøMeny osv?

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat