Sv: Hjelp! Kake uten gluten og melk?!
Opprinnelig lagt inn av kamp, her.
Kan vel legge inn favoritt oppskriften min på kake igjen.
Grunnoppskrift kake
300 g glutenfri Mel blanding (eks schar eller semper)
200 g sukker
1 1/2 ts natron
3,5 dl appelsinjuice
70 g smeltet melkefri margarin eller olje
Mel, sukker, natron og appelsinjuice blandes. Rør så inn margarinen.
Stekes i stekeovn på midterste rille ved 200 °C til den er ferdig, det avhenger av formen.
Passer fint i en liten rund form, selv bruker jeg ofte en form formet som bamse.
Dette er en grunn oppskrift så tilsetter man det man ønsker videre.
Kanelkake - 1,5 ss kanel
Kardemomme - 1 ss kardemomme
Sjokolade - Kakao eller smeltet sjokolade (litt mindre væske)
Eplekake - Revet eple (tilpass væske)
Sitronkake - Sitron
Jeg bytter og appelsin juice mot eple juice eller ananas juice innimellom.
Denne skal jeg lage! Du er en knupp! Hvor får jeg tak i mel blandingen?
Opprinnelig lagt inn av Erica, her.
Lomper er med mel, men det finnes glutenfrie, men de er ikke gode. Pølsebrød har de i frysedisken, de er bedre enn lompene.
I gryter og slikt kan man bruke maizennajevner istedet for mel for å tykne. Funker veldig fint.
Takk for supert tips. 
Det gjør det jo lett at Leiv Vidar-pølsene er melk og glutenfritt, for da kan jeg BARE kjøpe dem, så er det ingen forskjell.
Pølsebrødene, finner jeg dem i en hver velass. kolonoalforetning? Som HelgøMeny osv?
__________________
Tvillinggutter 2010
|