Sv: Irmas kokebok (med bilder)
I kveld har vi laget rundstykker til morgendagens middag. Smugspiste en til kvelds, og det smakte godt. Luftig og godt, med mye smak. Droppet timian som pynt.
Kuvertbrød med gulrøtter og timian
50 g gjær
6 dl vann
6 dl havrekli
1 ss lys sirup eller flytende honning
1 ss salt
2 ss frisk timian, finhakket
3 dl finrevet gulrot
ca 9 dl hvetemel
1 egg
grovt havsalt og timian
Rør ut gjæren i fingervarmt vann. Tilsett havrekli, sirup, salt, timian og gulrøtter og rør rundt. Bland i hvetemelet litt etter litt og kna godt. Dekk til deigen med et klede og sett til heving i ca 45 min. Ta opp deigen og kna i noen minutter. Form til runde boller. Legg bollene på smurte stekebrett og la dem heve i 20 minutter til. Varm ovnen til 250 grader. Pensle bollene med lettvispet egg. Strø over litt havsalt og timian. Stekk bollene i ovnen i ca 12 min. Avkjøl på rist under et klede.


__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
|