Sv: Hva er det til middag i dag?
Kopierer oppskrift som malena la ut:
Lasagne verde
Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
8-10 lasagneplater (grønne)
500 gr blandet skogsopp
500 gr spinat
250 gr fetaost
250 gr parmesanost
50 gr pinjekjerner
hvitløk
bladpersille
olivenolje (jomfru)
havsalt
nykvernet pepper
Drikkeforslag:
Det er mye god vin som passer til pasta. Vår anbefaling denne gangen: Zaccagnini Montepulciano d'abruzzo 2002/2004, kr 134.90 (45130 - basisutvalg (grunnsortiment)).
Fremgangsmåte:
Lasagneplatene forkokes i 3-5 minutter. Hakk soppblandingen og stek i olivenolje. Hvitløk og persille has i mot slutten av steketiden. Spinaten varmebehandles til den såvidt faller sammen. Pinjekjernene ristes i tørr panne. Parmesanosten rives.
Fetaosten smuldres.
Tilslutt legges det hele lagvis i en ildfast form i rekkefølgen: sopp - feta -pinjer - spinat - parmesan - pasta. Formen toppes med parmesanost og god olivenolje. Steketiden er ca. 30 minutter ved 200 grader.
|