Sv: Irmas kokebok (med bilder)
Så spennende oppskrifter Ole Brumm. Jeg har lyst til å prøve oppskriften med honning og avokado. Det så knallgodt ut.
Ja, i dag hadde Irmafamilien suppe på programmet nok en gang. Tror det er den tredje tomatsuppeoppskriften i denne tråden. Det funker fint med tomatsuppe til middag på en lørdag, når den blir så god som denne! Tar så vidt jeg husker litt mer tid enn de forrige oppskriftene - men den blir veldig søt og god. Ved siden av hadde vi brød med soltørkede tomater og litt salami. Mannen min ble også inspirert av W. Frølich til å driste seg til å lage et femflettebrød av brødoppskriften.
Tomatsuppe (Jamie Oliver)
4 porsjoner
1 løk, skrell tog finhakket
1 hvitløksbåt, skrelt og finhakket
1 gulrot, skrelt og grovrevet
en neve frisk basilikum, riv av bladene og finhakk stilkene
olivenolje
6 spiseskjeer kremfløte (vi bruker matfløte)
1 ts rødvinseddik
2 eggeplommer
1 kg overmodne tomater
1 liter kylling – eller grønsakskraft
havsalt og nymalt pepper
Ha løk, hvitløk, gulrot og basilikumstilker i en stor kjele med et par klunker olivenolje. Legg på lokk, og la det frese forsiktig uten å få farge i 20 minutter. Rør ofte. Visp sammen fløte, eddik og eggeplommer i en liten bolle , og sett til side. Mens grønnsakene surrer legger du tomatene i kokende vann i 30 sekunder, deretter fjerner du skinnet og grovhakker innmaten. Ha det i kjelen med grønnsakene, hell på kraften og la det småkoke i ytterligere 20 minutter under lokk. Nå kan du gjerne mose ingrediensene med food processor, hurtigmikser eller stavmikser. Men pass deg for sprut, det er varmt! Når du har most ingrediensene, har du dem tilbake i kjelen, koker forsiktig opp og smaker omhyggelig til med salt og nymalt pepper.
Rett før servering visper du fløteblandingen inn i suppa. Det gir glans og silkeaktig konsistens. Ikke la den koke opp etter at eggeplommene er kommet i, da skiller den seg. Server med en gang. Riv gjerne opp noen basilikumblader og dryss over.

Tomatsuppe falt som vanlig i smak. 

Brød med soltørkede tomater
2 store brød
1 liter skummet melk
25 g gjær
12 dl rugmel
ca 10 dl hvetemel
2 ts salt
soltørkede tomater, grønn pepper, salami eller solsikkefrø
salt og pepper
litt olivenolje
ev. bacon
Varm melken fingervarm, ca. 37 grader. Hell melken i en bolle og løs opp gjæren i melken. Bland rugmel, 8 dl av hvetemelet og salt i en bolle. Hell over melken og elt deigen til den er god og seig. Dekk deigen med plast, og sett den til heving på et lunt sted. La deigen heve i 1 time.
Fres tomater, grønn pepper, salami eller solsikkefrø i olivenolje med rikelig salt og pepper. Slå opp deigen (kna den på nytt). Arbeid fyllet inn i deigen. Del deigen i to, og form emnene til brød. Legg dem i godt smurte former. Legg et kjøkkenhåndkle over, og la brødene heve i 20 minutter til. Legg gjerne noen strimler bacon på brødene, og stek dem på nederste rille i ovnene i 50 minutter ved 200 grader.


__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
Sist redigert av Irma : 28-04-07 kl 23:42.
|