Vis enkelt innlegg
Gammel 30-04-07, 20:54   #109
Irma
Ekvilist
 
Irma sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.117
Blogginnlegg: 25
Irma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Irmas kokebok (med bilder)

Søndag var det en ny indisk rett på menyen. *bombe* Jeg er ikke glad i ris, og vi spiser det veldig sjelden. Min skepsis var derfor tilstede da vi laget denne vegetarretten, som vi serverte med nedfryst og oppvarmet nanbrød (innlegg 77), Mynte- og korianderchutney som vi har fryst ned fra sist gang vi laget den (innlegg 57) og Raita med tomater, løk og frisk koriander (innlegg 77). Det smakte veldig godt, og var overraskende mettende. Noe helt annet enn middager vi har laget tidligere. Nøtter og frukt i maten er en sjeldenhet hos oss.


Frukt- og nøttepilaff

4-6 personer
225 g basmatiris
4,5 dl vann
½ ts safrantråder
1 ts salt
30 g ghi eller 2 ss vegetabilsk olje
55 g skåldede mandler
1 løk, i tynne skiver
1 kanelstang, brukket i to
frø fra 4 grønne kardemommekapsler
1 ts spisskummenfrø
1 ts svarte pepperkorn, lett knust
2 laurbærblad
3 ss finhakket tørket mango
3 ss finhakket tørket aprikos
2 ss sultanrosiner
55 g pistasiemandler, hakket

  • Skyll basmatirisen i flere vann til vannet er klart, og legg den så i bløt i 30 minutter. La den renne av, og sett til side til den skal kokes.
  • Kok opp vann i en liten kjele. Ha i safrantråder og salt, ta kjelen av varmen, og la den stå og trekke.
  • Smelt ghi i en ildfast gryte eller stor stekepanne med tettsittende lokk over middels til sterk varme. Ha i mandlene, og rør dem rundt til de er gyllenbrune. Løft dem straks ut av gryten med en hullslev.
  • Ha løk i gryten, og stek under hyppig omrøring i 5-8 minutter til den er gyllen, men ikke brun. Tilsett krydder og laurbærblad, og rør i omkring 30 sekunder.
  • Tilsett ris i gryten, og rør til kornene er dekket med ghi. Ha i safranvannet , og la det koke opp. Reduser varmen til svakeste innstilling, rør in de tørkede fruktene, og legg tett lokk på. La det trekke uten å ta av lokket i 8-10 minutter til riskornene er møre og all væsken er absorbert.
  • Skru av varmen, og bruk to gafler til å blande inn mandler og pistasiemandler i risen. Smak om nødvendig til med krydder. Legg lokk på gryten igjen, og la den stå i 5 minutter.


Ps! På bildet har vi glemt frisk koriander i raitaen. Puttet det i etterpå.

__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
Irma er ikke aktiv   Svar med sitat