Sv: Oppskrift på en virkelig god potetsalt og brød rundt grillpølser
Opprinnelig lagt inn av Angelique, her.
Jaaa veldig veldig gjerne liefje!!
Her er den:
- 900 gram nypoteter av den typen som holder seg harde naar de kokes - skrubbet rene (ikke skrelt, altsaa)
- 3 ss vinagrette rört sammen av 1/2 ss hvitvinseddik, 1/2 ss dijonsennep og 2 ss olivenolje + salt/pepper (eddik og sennep röres först og saa tilsettes oljen litt og litt i tynn straale)
- 175 gram smaa sylteagurker, hakket grovt (helst de smaa hele som er litt sure, ikke de söte, norske i skiver)
- 1 liten lök, finhakket
- 4-5 ss römme evt. creme fraiche
- 4-5 ss majones
- 4 ss finklippet gresslök
- salt og nymalt sort pepper
Kok potetene 15-20 minutter slik at de er nesten ferdige men ikke helt. Hell fra vannet og skjaer dem i to eller fire hvis de er store. Putt i skaal, rör vinagretten i og sett dem til side slik at de avkjöles. Ha i kjöleskapet naar det er kaldt. Det kan godt staa der til neste dag hvis man vil forberede litt. Saa blander man sylteagurker og lök med potetene. Bland ogsaa römme med majones og gresslök og rör dette i salaten. Smak til med salt og pepper.
Sist redigert av liefje : 03-05-07 kl 18:42.
|