Sv: Middag i hverdagen?
Vi lager middag omtrent hver dag. Det hender at det blir speilegg eller ostesmørbrød, men det er ikke ofte. For å variere maten litt, lager vi ukesmeny og handler for hele uken i en sleng. Hadde det ikke vært for det hadde det blitt vel mye tullmat, tror jeg. Vi spiser en salig blanding av halv-, helfabrikata og mat laget fra grunnen, selv om idealet er det siste. Eldste lager middag en dag i uken, mannen en dag i uken og jeg resten. Prøver å lage dobbel middag hver søndag, sånn at vi har en middag klar. Laks en gang i uka, annen fiskemat en gang.
Noen typiske middagsretter hos oss er:
fiskekakeburgere med rødbeter, purreløk og grovt hamburgerbrød
laksewok med ris (gjerne frosne grønnsaker)
kyllingwok med nudler (oftere ferske grønnsaker her, av en eller annen grunn)
ovnsstekte laksefileter med teriyaki/pesto/annet, ris og grønnsaker
fiskeboller i hvit saus, poteter og råkost
stekt seifilet, poteter og råkost
ovnstekte kyllingfileter med tandori&creme fraiche-saus
lasagne (fra bunnen)
pasta bolognese (saus fra glass)
pasta carbonara (ikke sauseglass eller pulver)
thai-suppe med kylling (fra bunnen)
meksikansk tomatsuppe med kylling (fra bunnen)
pastasalat med kylling
pastasalat med ost og skinke
pannekaker
taco
kyllingfajitas
hvit pizza
kjøttkaker (hjemmelagde) i brun saus, poteter og grønnsaker
kjøttboller (hjemmelagde) i fløtesaus, poteter og grønnsaker
snitzler med potetmos og grønnsaker
brokkoligrateng med makaroni og skinke
fiskegrateng (stort sett kjøpings) med råkost og poteter
fiskekaker med gulrotstuing og poteter, eller med makaronistuing og kokte gulrøtter
Vi forsøker å samles til middag. Det er viktig for oss. Likevel går det ikke alltid i hop med fritidsaktiviteter, så det hender en av ungene varmer seg middag litt etter oss.
__________________
2000, 2003, 2010
og engelen Guro 2011
|