Sv: Irmas kokebok (med bilder)
Så artig å høre at oppskriftene blir brukt. Det gir motivasjon til videre arbeid med kokebokdagboka, og til å prøve ut nye oppskrifter.
Ny oppskrift er prøvd i dag. Fransk løksuppe. Vi hadde glemt å kjøpe inn brød, og brukte nedfryst og tint kneipbrød i suppa. Kunne sikkert vært godt med enda grovere brød også. Suppa smakte veldig godt, men jeg synes det ble littegrann for mye løk - og litt for mye ost. Det var veldig greit å fjerne da. Jeg var spent på hvordan 2-åringen ville reagere på denne typen suppe. Han skjærte først en grimase, men gaflet deretter i seg alt på tallerkenen. Sukesess med andre ord.
Fransk løksuppe
4 porsjoner
6 løk (ca ½ kg)
smør
olivenolje
2 ss hvetemel
1 liter kyllingkraft
2 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 stilk timian
1 laurbærblad
worcestershiresaus (vi brukte litt under en ss)
salt og nykvernet pepper
4 skiver tørt brød
200 g gruyére (evt jarlsberg/gouda)
Hakk løken. Ha litt smør og olje i en stor gryte. La løken surre til den er mør og gyllen. Dryss over mel og rør om. Tilsett kraft, hvitvin og krydder. La suppa småkoke under lokk på svak varme i 20 minutter. Hell suppa over i ildfaste suppeboller. Legg en brødskive på toppen av hv er. Riv osten og dryss den over. Gratiner retten i ovnen i 3-6 minutter ved 220 grader eller til osten er blitt gyllen.

__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
|