Sv: Myter om norsk mat og helse
Opprinnelig lagt inn av Lisa, her.
Veldig bra tråd og svar!
Hva hvis vi løfter nesen fra det lokale og nasjonale til det globale? Hvor mange mennesker dør av sult enda? Er ikke tallet fortsatt ganske så hårreisende?
Hvordan kan denne type landbruk og matproduksjon produsere volum nok til å møte behovet for mat på en global skala?
Skulle gjerne likt å høre hva dere tenker om det.
Jeg er en av dem som opriktig mener at vestens forbruk av kjøtt må ned!!
MYE ned.
Og forbruket av hvitt kjøtt (kylling og gris) må reduseres aller mest. Innenfor produksjonen av storfe og småfekjøtt må det vris tilbake igjen til å spise gress, slik de er laget for og fortrinsvis gress dyrket der det ikke kan dyrkes korn og grønnsaker.
At ku og sau beiter der det kunne vært dyrket korn og poteter er rikmanns resurssbruk. Helt ærlig, så burde det ikke vært lov.
Det heter seg at om alle skal spise som en amerikaner er vi allerede helt kjørt i forhold til jordas resursser, om alle spiser som en indier kan vi bli ganske så mange fler og fortsatt ikke drive rovdrift på jorda.
De store monokulturene, der man dyrker samme (genmanipulerte) vekst år etter år etter år og gjødsler med kunstgjødsel og sprøyter etter Montesano sine regler er ikke bærekraftig. Bier er nå blitt mangelvare og de dør i stort kvanta, uten at man egentlig helt finner ut hvorfor. Skremmende!
__________________
F-I-R-E
Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|