Sv: Grilltråd sommeren 2007
Denne marinaden er kjempegod til kyllingfileter. Oppskriften er nok til ca 8 fileter. Kyllingbrystene blir utrolig møre, saftige og gode hvis man legger dem i denne marinaden natten over i kjøleskapet. Jeg brukte en ss tørket rosmarin fordi jeg ikke hadde fersk. Jeg brukte Noilly Prat (har brukt Dry Martini før), men det er sikkert like godt med hvitvin, eller til nød hvitvinsedikk.
Oppskriften er forresten fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Sennep og rosmarinmarinade
2 ss finhakket frisk, rosmarin
2 båter finhakket hvitløk
1 finhakket sjalottløk
5 knuste einerbær
1 ss finrevet sitronskall
1/2 dl tørr vermut
1/2 dl sitronsaft
1/2 dl olivenolje
1/2 dl Dijonsennep
1/2 dl soyasaus
1 ss chilisaus
Bland alle ingrediensene til marianden. Ha
hvitt kjøtt og marinaden i en plastpose. Knyt
posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap.
|