Sv: Ideer til en reinkjøttgryte?
Jeg har laget noe liknende denne en gang (denne fant jeg her):
Festgryte av rein.
INGREDIENSER:
1 kg kjøtt fra reinsdyrlår,
5 ss hvetemel,
1 1/2 ts karri,
1 1/2 ts paprikapulver,
1 ts salt,
smør til steking,
4 dl panneavkok,
3 løk,
6 ss tomatpure.
FREMGANGSMÅTE:
Skjær kjøttet i terninger og vend det i en blanding av mel, salt og krydder. Brun kjøttet i smør på pannen, legg kjøttet i en gryte, kok ut pannen og hell panneavkoket over kjøttet. Hakk løken, brun den og ha den i gryta. Kok det hele ved svak varme i 30 minutter før du smaker det til med tomatpure.
Serveres med ris eller loff, rosiner, bananskiver, ananas og peanøtter.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget
Vi koker også kraft (dvs. vi lager kjøttglacé - inndampet kraft som er fettfri og har lang holdbarhet) på ribbeina.
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske?
|