Sv: Glutenfri asiatisk mat
Opprinnelig lagt inn av Xian, her.
Takk, Kanina! Tro om ponzusausen vil smake annerledes med glutenfri soyasaus? Fiskesausen får jeg google litt.
Men dere, er det grader av cøliaki? Det er ikke lenge siden min venninne ble utredet og fikk diagnosen. Før det spiste hun alt. Så hun ville neppe tatt skade av smulerester fra brødfjelen. Eller? (Ikke at jeg pleier skjærer opp grønnsaker på brødfjelen, altså. Så det vil ikke bli noe problem. Jeg bare lurer.)
Jo, har du diagnosen cøliaki betyr det at du får skader av all gluten. Det fikk hun før også, det var derfor hun ble dårlig. Spiser hun gluten får hun synlige skader innvendig i tarmen, tarmtottene ødelegges, noe som igjen kan føre til magevondt, krampe, diare, dårlig opptak av næringsstoffer, oppblåst mage, slapphet osv. Selv ørlitt gluten kan føre til det, og det kan ta mange uker før det er bra igjen.
Spiser hun det ikke, er det helt fint inni der 
|