Sv: Meltyper og baketips gluten- og melkefri mat (Matkjemi)
Opprinnelig lagt inn av Katinka, her.
Går det an å samle oppskrifter/linker i en egen bolk etter hvert?
Det går fint. Bare minn meg på det senere, så kan vi kopiere ut innleggene i en egen tråd. Eller om noen gidder å samle dem i et nytt innlegg, så er jo det penere (og jeg slipper jobben ).
DMs Deilige Scones:
3 dl lyst mel (Har brukt både lys miks og kakemiks)
3 dl grovt mel (havrebrød eller fiberrikt brød-blandingene)
1/2 ts natron
1 1/2 ts bakepulver
2 dråper sitron
Sesamfrø (en dæsj)
Knuste linfrø (en dæsj, ikke for mye for det suger til seg fuktighet)
Litt salt
3 egg
ca 100g smeltet smør (blå soya), eller ca 1 dl olivenolje
1 gulrot raspet oppi
1 liten ss mørk sirup
1-2 dl vann
Jeg blander alt det tørre, har i egg og smør/olje og sirup, rasper gulrot i (finraspen er best, men funker fint på grovraspen også, men da ser man gulroten godt i sconsene). Så heller jeg ca 1 dl vann på, og ser hvordan det ser ut, og så fortsetter jeg å helle på med vann til jeg har en deig som er klissete og våt, men likevel fast nok til å sette ut på bakepapir med skje (som jeg dypper i vann før jeg henter opp, så faller de av med en gang og jobben blir lettere).
Stekes på 230 grader, i 15-18 minutter, alt etter hvor store scones en lager. De skal være gyldne og fine når de tas ut.
__________________
Poden des. 01, Admini jan. 07 og Admikra feb.14.
-Det du tror, avgjør hva du ser.
|