Sv: Eltefrie brød for dummies
Her har du en grunnoppskrift som du selvsagt kan variere på ut fra mel etc.
Du smeller bare sammen ingrediensene raskt med sleiv og lar stå over natten; 12-24 timer. Så er det bare å steke når du står opp eller kommer hjem fra jobb.
Det skal bl.a heve lenge fordi du bruker helt minimalt med gjær.
http://tablet.dagbladet.no/2012/04/1...likk/21049696/
Jeg har prøvd med grovmalt rug og spelt foreløpig. Gode brød begge deler, men jeg har måttet justere temperatur og steketid noe ut fra min ovn. Jeg steker i ca 45 min med lokk, og så 5-10 min uten lokk på 230 grader. Hvis ikke er min erfaring til nå at brødene blir for lite stekt inni og med altfor tykk og hard skorpe utenpå. Men der må man vel nesten bare prøve seg frem. Jeg bruker Römertopf som form.
__________________
Dåtten ♥ 2006, Fjåtten ♥ 2008 & Lyn fra klar himmel ♥ 2018
Some people just need a high-five. In the face. With a chair.
|