Sv: Din beste vegetarlasagne?
Litt sent ute, men dette er min favoritt.
Vegetarlasagne
Tomatsaus:
1-2 bokser hermetiske tomater
3-4 dl vann (til passe mengde)
2-3 kløfter hvitløk
1 løk
olje til steking
Diverse grønnsaker, f.eks:
3-4 gulrøtter
1/3 brokkoli
1/2 purre
Brokkoli, oregano, salt, pepper, evt grønnsaksbuljong
Hvit saus:
1/2 liter melk eller mer
1-2 ss hvetemel
olje
1 beger cottage cheese
1/2 pakke frossen spinat
Revet hvitost
Lasagneplater
Mer revet hvitost til gratinering
Hakk grønnsakene i relativt små biter. Fres løk, presset hvitløk og purre i olje til løken blir blank. Tilsett resten av grønnsakene, la det surre litt før vann, hermetiske tomater tilsettes. Kokes til grønnsakene blir møre, smak til med salt, krydder og gjerne grønnsaksbuljong, det gir mer smak.
Lag hvit saus av melk, mel og olje, tilsett cottage cheese, frossen spinat og revet hvitost og varm opp. Legg hvit saus og tomatsaus lagvis med lasagneplater, strø godt med hvitost på toppen. Stekes ved 200 C i 20-30 minutter (avhenger av typen lasagneplater). Jeg pleier servere med en grønn salat og gjerne hvitløksbaguetter til.
__________________
2011 - 2013
Dersom du vel å ikkje gleda deg over snøen, vil du ha mindre glede i livet, men same mengde snø.
|