Vis enkelt innlegg
Gammel 16-05-07, 17:36   #5
Tangina
godtemonster
 
Tangina sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2007
Innlegg: 6.359
Tangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Oppskrift på lett og luftig foccaccia?

Har prøvd denne med stort hell - tar lang tid med all hevingen, men resultatet var bra:
http://www.matsiden.no/kokebok_oppskrift.asp?id=24

Ingredienser
15 g gjær
2 3/4 dl romtemperert vann
3 ss olivenolje
ca 500 g hvetemel
2 ts havsalt
rosmarinkvister eller
tørket urtekrydder

Fremgangsmåte
Rør ut gjæren i halparten av vannet og tilsett olje,salt og resten av vannet. Bland inn mel gradvis og elt til en smidig og glatt deig (minst 10 min for hånd!) Legg deigen i en oljesmurt skål og snu den rundt så den blir smurt med olje. Dekk med plast og hev i 2 timer.

Slå deigen ned, form den til et rektangel og legg den i en smurt liten langpanne. Glatt overflaten forsiktig. Dekk med plast og hev i 1 time. Lag fordypninger i deigen med en melete finger. Hev 1 time til.

Pensle eller drypp olivenolje på brødet og strø over grovkvernet havsalt. Stikk rosmarinkvister i gropene eller dryss over urtekrydder. Stek brødet ved 230 grader i 20-25 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt.

Brødet er litt tidkrevende, men lang heving gir brødet en suveren smak og et "boblende" utseende. Har du dårlig tid, kan du droppe mellomhevingen, og redusere forheven med 1 time.
Server brødet til ost, gryteretter, med aïoli eller sammen med gode oliven.

__________________
Gutta -04 og -07
Tangina er ikke aktiv   Svar med sitat