Sv: Oppskrift på lett og luftig foccaccia?
Anne-Lises focaccia
1 liter hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ss mild, flytende honning
ca. 3,5 dl vann
0,5 dl olivenolje
Bland sammen mel, gjær, salt og honning i en bolle. Ha i vann og olje og arbeid deigen sammen med hendene. Deigen skal være løs. Dekk til bollen med plast og la deigen heve i 1 time på et lunt sted. Hell den på en smurt bakeplate og bruk fingrene til å trykke den ut til ca. 2 cm tykkelse. Dekk leiven med plast og la den etterheve i 30 minutter. Pensle med olje og strø havsalt og tørkede urter over leiven før steking. Stekes i ovn ved 180 grader i 20-30 minutter.
Da jeg prøvde oppskriften, ble deigen altfor fast og brødet heller tørt, dessverre.
__________________
Høstbarn 06 og 08 This is our last dance
|