Sv: Mat glemt på benken: OK eller ikke
Opprinnelig lagt inn av Esme, her.
Jeg tenker at det høyst sannsynlig er greit. Det er bare bakterier som lager toksiner som kan være problematiske, for bakteriene dør jo når man varmer opp maten på nytt. Og om dette er mat (i dette tilfellet gryterett) som har vært skikkelig kokt første gang så er det lite sjans for at det er toksin-produserende bakterier der.
Nettopp. Mat fra mitt eget kjøkken som jeg vet all historie med, har jeg ingen problemer med å spise om den har stått over natta.
Feks har vi nå i frysen kjøtt som dessverre ( ) ble stående en dag for lenge på slakteriet. Dermed er holdbarheten etter tining vesentlig redusert og de kan kun ligge over natten i kjøleskap. På benken surner det over natten. Normalt tiner vi kjøttdeig på benken fra rundt kl 21 dagen før til middagen lages i 16 tiden dagen etter.
Mat hos andre, der jeg ikke kjenner historien, ville jeg ikke spist noe slikt, uten å ha spurt huseier. Og evt silt infoen litt etter hvem vi var hos 
__________________
F-I-R-E
Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|