Sv: Bønner og linser
Jeg elsker belgfrukter og serverer det flere ganger i uka. En av favorittene mine er denne, som kan brukes til de fleste retter, feks. istedet for poteter/potetmos. Barn elsker den, spennende med rød "potetmos":
LINSEPURE
1 liter vann
2 terninger buljong
5 dl røde linser
½ løk, finhakket
3 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
4 ss sitronsaft
Salt
Pepper
Kok opp vann med buljong. Tilsett linser, løk og hvitløk og la det småkoke i ca 20 minutter. Rør av og til.
Mos med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Rør inn sitronsagft og olivenolje like før servering.
Jeg har ofte oppi en hel chili i biter (uten frøene), og ei venninne pleier å lage denne mosen til indisk mat, da tilsetter hun tikka-krydder. 
Ellers bruker vi mye kikerter, krydrer dem godt og har dem til det meste. Hummus er knallgodt.
|