Sv: Trenger oppskrift på kjempegod glutenfri kake
Denne er jo også glutenfri, er den ikke? Jeg laget den med Menkomel Whippingcreme, som kan spises av de som har cøliaki.
Sjokoladepavlova, opprinnelig fra Nigella, er annerledes, enkel og veldig god. Et pluss er at den ikke inneholder mel eller sjokolade (nøtter) så den er bra for allergikere. Min nøtteallergiske venninne mener dette er det nærmeste sjokoladehimmelen hun kan komme. Nydelig lett sommerkake.
TIl Pavlovaen:
6 eggehviter
300 g melis
1 ts balsamicoeddik
3 ss siktet kakao
Til fyllet:
4 dl kremfløte
(friske) bær (bringebær er best)
Forvarm ovnen til 180 grader
Pisk eggehvitene stive, og pisk så inn melis, en ss om gangen, til du får en blank jevn masse. Sikt inn kakao og eddik og skjær det inn til alt er blandet. Tegn en sirkel, ca 23 cm, på et pakepapir. Legg marengsmassen i sirkelen.
Sett kaken i ovnen og skru varmen ned til 150 grader. Stekes i 1 t 15 min. Den skal være sprø i kantene og litt bløt inni når den er ferdig. Skru av ovnen, åpne ovnsdøra og la den stå der til den er avkjølt.
Pynt: pisk fløte til krem og ha over kaken. (smak evt til med sukker/vanilje). Legg bær over kremen.

__________________
Lille 04 ~ Engel f/d 07 ~ Lillebror mai 08
|