Sv: Hjemmelaget lasagne - beste oppskrift/tips?
Jeg "jukser" med å lage hele sausgreiene i ett jafs. Tar en gryte som jeg steker karbonadedeig i sammen med fersk hvitløk, løk, og revet gulerot. Har så i tomatpure som får frese litt med før jeg har i knuste tomater. Tykner med enten maizenna eller hvetemel(sistnevnte må selvsagt koke lengre for å få bort smaken). Har i fløte og eller melk. Ja, og krydder og gjerne en fondcup også. Bruker gjerne krydder som salt, pepper, rosmarin, provencekrydder osv, smaker det til. Avrunder gjerne med litt sukker. Helt til slutt har jeg i litt ost som får smelte nedi uten at det koker(slår av plata).
Liker eller så bruke ferske lasagneplater; fåes iallfall kjøpt på lokale meny her. Passer supert til min lasagneform så det blir tre lag med to plater i hver. Starter og avslutter med saus. Ost på toppen. Ca 25 minutter i ovnen(med ferske lasagneplater vel og merke).
__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010
|