Vis enkelt innlegg
Gammel 03-02-15, 22:37   #3
Pamina
Kaldt hode, varmt hjerte!
 
Pamina sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 9.164
Blogginnlegg: 70
Pamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt av
Standard

Re: Operasjon tøm fryseren: jeg trenger oppskrifter!

Kikertene - finn en oppskrift på chana masala, lag raita til og kok ris. Nydelig måltid, glir ned i hele familien.

1 onion, chopped
1 tomato, chopped
1 (1 inch) piece fresh ginger, peeled and chopped
4 cloves garlic, chopped, or more to taste
1 green chile pepper, seeded and chopped (optional)
3 tablespoons olive oil
2 bay leaves, or more to taste
1 teaspoon chili powder
1 teaspoon coriander powder
1 teaspoon garam masala
1/2 teaspoon turmeric powder
1 pinch salt to taste
water as needed
1 (15 ounce) can chickpeas
1 teaspoon fresh cilantro leaves, for garnish, or more to taste

Grind onion, tomato, ginger, garlic, and chile pepper together in a food processor into a paste.

Heat olive oil in a large skillet over medium heat. Fry bay leaves in hot oil until fragrant, about 30 seconds. Pour the paste into the skillet and cook until the oil begins to separate from the mixture and is golden brown in color, 2 to 3 minutes. Season the mixture with chili powder, coriander, powder, gram masala, turmeric, and salt; cook and stir until very hot, 2 to 3 minutes.

Stir enough water into the mixture to get a thick gravy; bring to a boil and stir chickpeas into the gravy. Reduce heat to medium and cook until the chickpeas are heated through, 5 to 7 minutes.

Garnish with cilantro.

__________________
Pamina & Snuppa, 23. juli 05, Brodern, 23. august 08
Et hus uten bøker er som et legeme uten sjel. (Marcus Tullius Cicero)
Pamina er ikke aktiv   Svar med sitat