Sv: På kjøkkenbenken med FP
– Og hva slags mat lager du på ferie?
Pasta, risetto, grønnsaker, pølser, kalv, blåskjell og hjerteskjell ihvertall.
– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Italia.
– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Hvitvinen på Sardinia, og den tørre litt sprudlende i Lombardia. En sjelden gang italiensk øl i varmen. Litt tørre eldre rødviner fra Toscana, de som serveres i veldig store glass.
– Hva er ditt første matminne?
Den blå barnekokeboka.
– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Bakte pizza til ungdomsskole treff, glemte krydder.
– Hva er den rareste maten du liker?
Squids, sydenblekksprut.
– Hva er det beste du har spist?
Kan ikke huske en rett, det er mye.
– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Ikke stort, har svært lav beholdning. Men fiskefilet og karbonadedeig i fryser. Noe rømmeaktig i kjøleskap. Og hermetisk bønner, tomat og mais.
– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Noe med cherrytomater og urter.
– Mat eller sex?
Mat blir det alltids.
__________________
06 & 08 .
|