Vis enkelt innlegg
Gammel 25-11-15, 11:11   #7
Mrs. S
Bør lage seg en tittel selv
 
Mrs. S sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2011
Innlegg: 1.648
Mrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Har du laget hjemmelaget cider noen gang?

Opprinnelig lagt inn av Esme, her.

Vinstein er en syre, så jeg ser nytten dersom man lager hjemmelaget øl som ikke er spesielt surt. Gjær liker det litt surt.

I den ene oppskriften din var det jo en del appelsiner, så jeg skjønner ikke helt at det skal være nødvendig. Men jeg er ikke noen ekspert altså.

Takk, hvis det ikke har noe å si for holdbarheten så dropper jeg det.

Det er forresten en sitron i min oppskrift. Jeg legger ut den hjemmesnekra varianten:

3 l vann
1/2 ts hel pepper (bank de først med en hammer)
1 - 2 ts karvet ingefær (10 gram hel ingefær)
1 ts nellikspiker, lett knust
Orange skall fra to appelsiner (Bare skallet, skrell de med potetskreller. Spis appelsinene)
1 hel sitron i skiver

Kokes i ti minutter.
Hell i to kilo sukker og brygget røres til sukkeret er oppløst.

Spe på med vann (12 liter) og pass på temperaturen.
Deretter tilsettes
Sukkerkulør (en liten sprut)
1 spiseskje gjær (Min oppskrift sier 5 gram fersk gjær, jeg tror 1 ss i denne betyr 1 ss tørrgjær)

Heves i to dager i romtemperatur, fylles på flasker og la stå minst 7 dager.

Noen sier dette er holdbart lenger enn to uker, men jeg vet ikke/husker ikke. Jeg fikk oppskriften av ex'ens søster og vi har ikke hatt kontakt på årevis.

Husker at det var sabla godt, og barna hennes fikk drikke det. Det kan ikke være alkohol i dette? Hvis det blir suksess, så kan jeg sette mer om en ukes tid, når vi har prøvesmakt.

Mrs. S er ikke aktiv   Svar med sitat