Sv: Hva gjør det lille ekstra i kålrabistappa?
Opprinnelig lagt inn av Elisabet, her.
Og vi lager stappe kun med bare kålrabi + meierismør, salt, pepper og litt fløte. Og den blir god den, men skulle gjerne hatt det lille ekstra. Hva er det for at den skal bli ekstra god? Noe krydder eller annet?
Den skal brukes til pinnekjøtt og vossakorv om det kan ha noen betydning.
Google "kokkens beste kålrabistappe". Lager aldri noe annet. Det er to viktige ting her:
1. Legg kålrot i vann med sitron og rosmarin over natten. Da forsvinner litt av den metalliske kålrotsmaken. Kommer aldri til å slutte med det.
2. Rist pepperen før du knuser den. Det gjør stor forskjell.
Ellers synes jeg det er obligatorisk med pinnekjøttkraft og noe som gir ekstra sødme, gjerne gulrot eller søtpotet. Pinnekjøtt trenger virkelig sødme. Mye lekrere farge får den også.
Vet mange liker vanilje. Det dropper jeg i denne. Derimot bruker jeg gjerne crème fraiche i stedet for fløte. Liker det bedre.
|