Sv: Kake til skolen
Denne kaka er utrolig saftig og god. Enkel å lage, men spennede å spise med deilige bærbiter i.
Jeg blander bærene i røra før jeg steker kaken. Den blir mye saftigere da, man må bare passe ekstra godt på at den blir gjennomstekt. 
Bærkake i liten langpanne
Ingredienser:
200 g smør
3 dl sukker
4 egg
1 dl melk
4 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1-2 dl bær (solbær, blåbær, bringebær, jordbær i terninger)Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver og vaniljesukker. Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne. Dryss over bærene (evt. frosne bær trenger ikke å tine først). Stek kaken ved 175 °C i 30-35 minutter. Dryss eventuelt melis over kaken når den er avkjølt. Kaken er svært saftig og smakfull. Den er også fin å fryse.
Etter min smak litt vel søt, man kan godt minske litt på sukkermengden her.
__________________
Gutta 2003 og 2005
|