Sv: Hva spontanserverer du glutenallergikere?
En pakke Toro muffins (som er glutenfri) er grei å ha i skapet, om det er kake-anledning som dukker opp spontant. Ellers er det jo masse som er naturlig glutenfritt - frukt, grønnsaker, egg, kjøtt (noen farseprodukter inneholder mel), kyllinglår, iskrem, potet- og nøttebasert snacks (noe potetgull inneholder mel).
Men man oppdager straks i møte med cøliaki hvor utrolig mye brød- og melbasert mat vi spiser her i landet. I den perioden yngste her ble utredet for cøliaki, tenkte jeg over hver gang jeg gikk inn i en bensinstasjon eller café "hva kunne vi ha kjøpt her om yngste viser seg å ha cøliaki?" - og jeg syntes jeg så knapt annet enn brød, boller, rundstykker, baguetter, pizza-slices, pitabrød, pølsebrød, hamburgerbbrød, skolebrød... 
__________________
"I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel." - Maya Angelou -
|