Vis enkelt innlegg
Gammel 04-12-16, 21:48   #1
Nenne
Introvert optimist
 
Nenne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Telemark
Innlegg: 24.307
Blogginnlegg: 202
Nenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Melkefrie rundstykker (til Fløyel)

Melkefrie rundstykker (16-20 stykker)

50 gram margarin/smør (bruk blå Melange som er melkefri)
5 dl melk (jeg brukte havremelk)
50 gram gjær
1 ts salt
1 ss sukker
12-13 dl hvetemel (ca. 800 gram)

Smelt margarinen og hell i melken og varm til 37 grader. Rør ut gjæren. Tilsett salt, sukker og nesten alt melet. Resten brukes til utbaking. Elt til en smidig deig og sett til heving i minst 30 minutter.

Etter at rundstykkene er formet skal de etterheve i 30 minutter. Pensle med egg og strø evt. på valmuefrø. Steketid og -temperatur: 225 grader i 12-15 minutter. Du kan selvfølgelig droppe pensling med egg hvis disse skal være eggefrie også.

NB! Hvis du vil bake større porsjon, så kan du triple alle ingrediensene, men doble gjærmengden. Det holder i massevis.

Disse er fine, bakt bare med hvetemel. De grove rundstykkene mine som du finner i den andre tråden er også melkefrie. De lages med vann og solsikkeolje.

__________________
Nenne

Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04)
Nenne er ikke aktiv   Svar med sitat