Sv: God og enkel ostekake?
Denne bruker jeg.
Jeg synes gelatinlokk av kjøpegelé er ganske kjedelig og smakløst så jeg lager gelé selv, men det er ikke vanskelig å lage gelélokk med gelépulver. Du blander bare pulveret i halvparten av vannmengden i forhold til det som står på pakken og heller over den stivnede ostekaken.
250 g søte kjeks, knuste
90 g smeltet smør
6 gelatinplater
500 g kremost
1 dl sitronsaft
125 g sukker
3 dl vispet kremfløte
1 pakke gelé
Bland knust kjeks og smør og press ut i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sukker og resten av sitronsaften. Vend inn kremfløten og gelatinen. Sett kaldt 4 timer. Lag gelé med halvparten mengde vann og avkjøl helt før den helles over kaken. Sett kaldt til den har stivnet.
Men skal du ha en enda bedre ostekake må du bare lage denne fra Gastronomisk Institutt. Den er ovnsbakt, men det er ikke vanskelig å lage og den er veldig god. 
15 Kornmo-kjeks
75 g sukker
½ ts kanel
8 ss smør, smeltet
700 g kremost naturell
150 g sukker
frøene fra 1 vaniljestang
2-3 ss sitronsaft
4 egg
5 dl lettrømme
7 ss sukker
frøene fra 1 vaniljestang
Kjør kjeks, sukker og kanel sammen i en food prosessor. Bland inn smør. Trykk ned i bunnen av en 26 cm springform og stek ved 175 grader i 10 min. Bland ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft sammen i en food prosessor. Tilsett deretter ett egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel røren på bunnen. Stekes i ovn ved 120 grader i 30-60 min, avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (lett dissen).
Visp rømme, sukker og vaniljestang forsiktig sammen. Fordeles på ostemassen og stekes videre ved 120 grader i 3-5 min. Avkjøl og server med bringebærcoulis.
__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
|