Sv: Irmas kokebok (med bilder)
Teriyakibiff
600 g hel ytrefilét av storfe
Teriyakimarinade:
4ss soyasaus
1 dl ananasjuice
1 ts finhakket ingefær
2 båter hvitløk
Tilbehør:
160 g tørre nudler
1 bunt vårløk
3 gulrøtter
8 blader kinakål
1 l vann
1 ts salt
4 ss finhakket koriander
- Finhakk hvitløk. Bland ingrediensene til marinaden. Legg hele kjøttstykket i en plastpose og hell over marinaden. Klem ut luften av posen og knyt igjen. Mariner kjøttet i minst en times tid, gjerne over natten.
- Brun filetén på sterk varme på grillen. Legg kjøttet i aliminumsfolie, hell over marinaden fra posen og pakk godt inn. La kjøttet ettersteke i folie i på svak varme i ca 20 min.
- Rens og skjær grønnsakene i tynne strimler. Kok dem i 1 l saltet vann sammen med nudlene i ca 5 minutter. Sil av vannet.
- La kjøttet hvile i ca 15 minutter. Skjær det i tynne skiver og legg dem over tilbehøret. Hell over litt av marinaden, og dryss på koriander før servering.
Dette er en oppskrift fra en av Grete Roedebøkene mine. Jeg brukte soyasaus til for å få litt mer smak i retten.
__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
|