Forrett til hummer?
Vi har bestilt hummer til oss tre til nyttårsmiddag, som vi pleier. Nå kommer det tre til - to voksne og en seksåring - og jeg kunne selvsagt bare bestille mer hummer, men siden det nå blir mer av et «selskap», lurer jeg på å lage flere retter i stedet. 
Har noen innspill til hva som kan fungere som forrett før hummer? Eventuelt forslag til en hovedrett, så kan vi ta hummeren til forrett? (Vi pleier å spise den helt naturell, med bare hjemmelaget majones, nybakt loff, smør og en vaniljevinaigrette som Harriet Vane tipset om for mange år siden.) Noe med and, kanskje, siden det er noe av det beste vi vet, ved siden av hummer?
Vi kjenner ikke disse folkene så fryktelig godt (det er en kollega av meg med samboer og barn, og samboeren har jeg aldri møtt), så vi vet liksom ikke hva de liker. (Jeg spurte om det var noe de helst ikke spiser, og han sa at sønnen deres ikke liker ost, men det gjør de voksne, så det innskrenket ikke mulighetene så veldig. )
For den del tar jeg gjerne mot ideer til dessert også. Det blir nok mest sannsynlig hjemmelaget is i en eller annen variant uansett, men det er jo lov å foreslå. (Appelsinisen med sjokoladefondant og kandisert kumquat-saus fra Trines matblogg har for eksempel fungert fint før, og gjør det sikkert igjen.)
__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
|