Vis enkelt innlegg
Gammel 08-06-19, 15:43   #15
daffy
Bør lage seg en tittel selv
 
daffy sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 5.472
Blogginnlegg: 17
daffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Ved hvilken alder har barna fått laste ned Snapchat?

Opprinnelig lagt inn av Bluen, her.

Så du forholder deg ikke til aldersgrenser i det hele tatt?

Norsk lovgivning regulerer ikke aldersgrenser på Snapchat. Det er det produsentene selv som gjør. Det blir derfor en foreldreoppgave å sette seg inn i om disse er satt av pedagogiske årsaker, eller av forhold som angår andre lands lovgiving, som er tilfelle for Snapchat.

Se Barnevaktens svar på dette her:
https://www.barnevakten.no/uenige-om-aldersgrensene/


Se svar fra medietilsynet på hva som er aldersgrensen på Snapchat, Lively, Instagram etc her:https://www.ung.no/oss/aldersgrenser/198656.html

På Appstore (Apple) har flere av disse kappene aldersanbefaling 12+, mens Google Play gir de en PG!-anbefaling. PG! står for "parental guidance" eller foreldreveiledning og betyr at dette er noe foreldre må være med å vurdere. Apples aldersanbefaling på 12+ er satt ut fra deres eget vurderingssystem.

Grunnen til at det er så ulikt her er fordi at appene har egne aldersgrenser i sine brukervilkår (avtalen man godtar når man lager konto). Disse er som regel satt til 13 år på grunn av en amerikansk lov som handler om deling av personlige opplysninger. Så når du lager en konto i en av appene så godtar du egentlig en avtale hvor det står at du er 13 år eller eldre.

Denne loven gjelder ikke i Norge, men det er likevel denne aldersgrensen de forskjellige selskapene selv har satt for å bruke sin app. Det viktigste er at du blir enig med dine foresatte angående hva dere sammen synes er greit og ikke. For det finnes akkurat nå ingen fast bestemte norske aldersgrenser på dette.

Håper dette er til hjelp

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

daffy er ikke aktiv   Svar med sitat