Sv: Middag til 4 - hvor mye lager dere?
Vi er 4-6 personer som vanligvis spiser middag her, det er alltid oss foreldre og de små på 11 og 12, ofte storebror på 25 og/eller en kompis til de små.
Vi har aldri mer enn 400 g karbdeig til tacoen. Aldri mer enn max 1 kyllingfilet hver. Eller annet kjøttstykke. 1 - 1 1/2 laksefilet hver.
Når vi er enda flere rundt bordet, noe som skjer ganske ofte, har vi mere kjøtt/fisk, men aldri veldig mye. Vi skalerer først of fremst opp alt det andre, det som er rimeligere.
Jeg er kanskje litt kjip kjøtt og fisk, men vi er alltid så mange og det blir dyrt uansett. Vi er vant til å ha det sånn, det er alltid rasjonering av noe, men alltid nok mat. Jeg har veldig lite kjøtt i woken, har alltid også gulerøtter i pastasausen, serverer bønner til tacoen og serverer ofte brød ved siden av middagen. Og vi spiser en del retter helt uten kjøtt/fisk.
|