Sv: Tynnribbe - hva lager jeg av den?
Ribbe
De kaller det «pork belly», vi kaller det ribbe. Men godt er det i hvert fall.
1*kg
tynnribbe
uten svor
1*dl
Soya saus
4*stk
stjerneanis
K
15*stk
Hvit pepperkorn
20*g
ingefær finhakket
5*stk
hvitløksfedd
1*stk
rød chili
1 ss
Sukker
salt og nykvernet pepper
Slik gjør du
* 1. Krydre ribbestykket lett med salt og kvernet pepper.
* 2. Legg ribbestykket med fettsiden ned i en ildfast form som er akkurat passe stor til kjøttet.
* 3. Skjær ingefær og hvitløk i tynne skiver og finsnitt chilien. Bland soya, sukker, ingefær, hvitløk, chili, anis og pepper i en kasserolle. Kok opp blandingen og la det småkoke et par tre minutter.
* 4. Hell «marinaden» over kjøttet og dekk til med aluminumsfolie. Varm ovnen til 150 grader varmluft og stek ribben i 3 timer.
* 5. La kjøttet ligge til avkjøling i sjyen som er i pannen, snu litt på det med jevne mellomrom.
* 6. Til servering:
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Hvis kjøttet må varmes opp kan du steke skivene lett i en panne og tilsette litt av stekesjyen. Del brødene nesten igjennom som et lite pitabrød. Smør litt hoisinsaus i brødet og legg i et par kjøttskiver. Topp med kinakålsalat, frisk koriander og chilisaus
__________________
Even God was autistic, that's why the world spin
|