Utprøving av takken fortsetter. Kommer sikkert til å plage dere litt med takkeprat framover. Har lagt inn mine egne rislapper tidligere i tråden, med melk og evt bakepulver. Denne oppskriften var med surmelk og natron. De ble nydelige utseendemessig, luftige og flotte. Mann og barn likte dem, men jeg synes smaken var litt snodig. Muligens på grunn av natron. Vi brukte litt mer risgrøt og litt mindre sukker enn i oppskriften. Vi lever tross alt godisfritt for tiden, og denne oppskriften blir litt på kanten synes jeg. Rislapper med natron og surmelk 3 egg 3 dl surmelk 75 g sukker 1 ½ ts natron 50 g smeltet smør 2 dl kokt risgrøt 4,5 dl mel Visp sammen surmelk og egg, og rør inn resten av ingrediensene. Sett røren til å svelle i ca en halvtime. Etterpå stekes lappene som små pletter på en takke, og serveres f.eks med nyrørte bringebær.