Vis enkelt innlegg
Gammel 09-08-07, 19:10   #207
Irma
Ekvilist
 
Irma sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.117
Blogginnlegg: 25
Irma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Irmas kokebok (med bilder)

Utprøving av takken fortsetter. Kommer sikkert til å plage dere litt med takkeprat framover. Har lagt inn mine egne rislapper tidligere i tråden, med melk og evt bakepulver. Denne oppskriften var med surmelk og natron. De ble nydelige utseendemessig, luftige og flotte. Mann og barn likte dem, men jeg synes smaken var litt snodig. Muligens på grunn av natron. Vi brukte litt mer risgrøt og litt mindre sukker enn i oppskriften. Vi lever tross alt godisfritt for tiden, og denne oppskriften blir litt på kanten synes jeg.

Rislapper med natron og surmelk

3 egg
3 dl surmelk
75 g sukker
1 ½ ts natron
50 g smeltet smør
2 dl kokt risgrøt
4,5 dl mel

Visp sammen surmelk og egg, og rør inn resten av ingrediensene. Sett røren til å svelle i ca en halvtime. Etterpå stekes lappene som små pletter på en takke, og serveres f.eks med nyrørte bringebær.


__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
Irma er ikke aktiv   Svar med sitat