Vis enkelt innlegg
Gammel 07-12-20, 22:24   #2
Charlie
Licence to thrill
 
Charlie sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: sentralt Østland
Innlegg: 10.956
Charlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt av
Standard

Sv: Sukkerlake for krystallisert marsipan

Oppskriften hans ligger ute to steder med samme blandingsforhold.

Ville tro at laken man koker ikke kan stå veldig lenge, den skal vel bare avkjøles helt før bruk.
Hvis man først får krystallisering i laken (at det dannes sukkerkrystaller), så vil det etterhvert «smitte», så og si, det setter i gang krystallisering i hele massen. Slik krystallisering kan man også få f.eks. på kanten når man koker karamell, og kommer krystallene i massen, kan karamellen bli kornete (derfor skal man ikke røre krystaller på kanten ned i karamellen). Tipper det er noe sånt som har skjedd?

Charlie er ikke aktiv   Svar med sitat