Sv: Middag: Morsdag/valentinsdag/søndag
En av mine favorittmiddager som mamma har "utviklet" fra forskjellige oppskrifter hun har prøvd er denne. Anbefales på det sterkeste!
Oppskriften er til 2-3 porsjoner.
400 g kyllingfilet skjæres opp i mindre biter og marineres noen timer, eller over natten i denne marinaden:
2 fedd hvitløk
1/2-1 rød chili
4 ss soyasaus (jeg bruker en blanding av vanlig soyasaus og ketjap manis)
3 ss solsikkeolje
1 ts honning
2 ts revet ingefær
Bruker denne peanøttsausen til:
150 g peanøttsmør (Skippy fra Meny er veldig god, blått lokk)
400 ml kokosmelk
2 ss rørsukker (evt. vanlig sukker)
2 ss karripasta
2-3 ss sitronsaft
Litt soyasaus.
Serveres sammen med ris og salat, evt. godt brød og aioli.
Jeg laget denne i går og ganget den 5-6 ganger, så det blir mye ca-mengder, men er masse gode smaker sammen. Svigers var på middag og de skrøt veldig, og svigermor satte seg ned for å skrive av oppskriften etterpå.
__________________
2002 2004 2008 2010
|