Sv: Irmas kokebok (med bilder)
Vi stekte opp litt av hvert i dag. Også disse. De tenker jeg enten å servere til vanlig potet- og grønnsaksmiddag. Eller i hjemmebakte grove hamburgerbrød med grønnsaker og rømmekolledressing. Har ikke smakt på dem enda, håper de er gode.
Middagskaker med makaroni
4 porsjoner
400 g kjøttdeig
2 ½ ss potetmel
1 ½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
ca. 2 dl melk eller vann
1 dl snarkokt makaroni
2 dl amerikansk frossen grønnsaksblanding
2 ss margarin til steking
Slik gjør du:
1. Lag kjøttfarse: bland kjøttdeig, potetmel, salt, krydder og melk i foodprocessoren. Kjør det i 10 sekunder.
2. Kok makaroni etter anvisning på pakken og avkjøl.
3. Bland makaroni og grønnsaksblanding inn i farsen. Form kakene ved hjelp av en skje, vann og handa di. Trykk dem litt flate.
4. Brun kakene i ca. 2 minutter på hver side. Etterstek til de er gjennomstekte på svakere varme.
Server med salat og en toast eller potet/ris.


__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
|