Sv: Påskemeny
Opprinnelig lagt inn av liefje, her.
Siden jeg var for sent ute til å komme til Nenne, ønsker jeg meg oppskriften på den franske paien. 
Fransk kjøttdeigpai
1t 30min, 45min
Slik gjør du
• Bland ingrediensene til paideigen sammen. Kjevle ut og legg deigen i en form, ca. 26 cm i diameter. Sett paibunnen kjølig i ca. 30 minutter.
• Vask purreløken godt og skjær i tynne skiver. Hakk hvitløk og stek sammen med purre i smør i en panne. Rens, hakk og tilsett paprika, salt, krydder og vin. La det koke i ca. 5 minutter.
• Prikk paideigen med en gaffel, og forstek den ved 225° midt i ovnen i ca. 10 minutter. Legg fyllet i paiskallet.
• Pisk sammen egg og melk. Riv osten og bland i. Hell eggeblandingen over fyllet. Stek paien i ca. 30 minutter.
• Rør sammen ingrediensene til sausen. Server paien nystekt med sausen og salat.
Dette trenger du
Eggeblanding
4 stk Egg
3 dl Melk (eller matfløte)
100 g Vellagret ost (revet)
Fyll
500 g Kjøttdeig
1 stk Purreløk
1 ss Smør
1.5 ts Salt
1 ts Svart pepper
2 ts Provencekrydder
1 dl Rødvin
1 stk Paprika (rød)
Paideig
3 dl Hvetemel
100 g Smør
2 ss Vann
Saus
3 dl Lettrømme
1 fedd Hvitløk
2 ts Dijonsennep
1 ts Paprikapulver
Denne serveres med salat ved siden av og da er sausen god som dressing. Hvitløksbaguetter er også godt.
__________________
Nenne
Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04)
|