Sv: Mat til campingtur
Tips nr 1 er en bra kjøleboks. Vet ikke hva slags dere har behov for, men NAF hadde en test i 2019 hvor en billigboks kom bra ut. Disse kan kobles på i bilen. Har en lignende, som vi brukte på biltur i Europa. Det er en kjøleboks, liksom. Så man kan ikke forvente mer enn det.
https://www.naf.no/forbrukertester/t...lebokser-2019/
Det betyr mye hvordan man pakker den. Det som skal oppi, bør være kaldt. Har man i tørrvarer o.l. som ikke er avkjølt, hever det temperaturen i boksen. Unødvendig. Må man ha tørrvarer i, kan de få en tur i kjøleskapet så de er kalde før boksen pakkes.
Vi pleier å bruke noe av maten som kjøleelement. Det som vi skal bruke litt senere, fryser vi ned før pakking, så det er iskaldt og så tiner langsomt i boksen og er med og holder tempen nede. Det kan jo være sånt som ost, skinke osv., også. Frossent brød i skiver, eller frossen middag. F.eks. Frosne pannekaker, frossen gryterett o.l. Ville vært litt forsiktig med fisk, kylling, lett bedervelige matvarer, men mye annet å velge i.
Evt fryser også flasker med vann, som først er kjøleelement og senere kald drikke.
Det spørs hva slags tur man er på, om man er stasjonær og har transport betyr ikke vekt like mye. Da kan man også velge hermetikk, som ikke trenger kjøl. Vi bruker av og til f.eks. trøndersodd, lapskaus osv. også hjemme til hverdags, bare fordi det er godt. Men vet fjellgåere også som spanderer på seg å bære en hermetikkmiddag.
Vanlige gryterettposer kan man bruke som de er, også uten kjøtt. Evt kan man ha i litt ekstra ris/ makaroni, eller f.eks. en boks bønner istedetfor kjøtt. Det gjør vi også hjemme for vegetardager. Eller hermetiske grønnsaker. Pose-potetmos er godt på tur. Gjerne med en gryterett. Pannekaker fra pose også.
Ellers har Gilde også nå turmat på menyen som konkurranse til Real Turmat, men det vet du kanskje.
|