Sv: Suksessterte
Opprinnelig lagt inn av Lykken, her.
Jeg bruker oppskrift fra Det Søte Liv og pleier å få det til.
Tips
Det viktige når du lager denne kaken er å få passe konsistens på den gule kremen. Kremen kan bli litt for tynn og begynner da å renne nedover sidene på kakestykkene. For å unngå dette, er det for det første viktig at du lar eggemassen småkoke lenge nok til at den blir skikkelig tykk. Det tar noen minutter. Pass veldig nøye på at den ikke blir brent. Du må røre hele tiden. Deretter er det viktig at du lar den ferdige kremen bli ordentlig kald i kjøleskapet (eller en stund i fryser). Da blir smøret som er i kremen stivt, og kremen dermed tykkere. Kremen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du har den på kaken.
Dette er den vanligste måten å lage kremen på, men jeg liker best den jeg nevner over her med å la kaldt smør smelte i varm eggekrem. Jeg har aldri vært plaget med tynn krem eller annet krøll etter jeg begynte å gjøre det slik. Jeg fant denne metoden hos Sverre Sæthre.
https://www.dn.no/smak/oppskrifter/m...te/2-1-1009099
__________________
I'm happy, hope you're happy too
|