Vis enkelt innlegg
Gammel 12-11-21, 12:26   #2
løve70
Enda en som trener
 
løve70 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 18.504
løve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hva spiser dere der du kommer fra og hva heter maten der du bor?

Opprinnelig lagt inn av Hyacinth, her.

I Stavanger spiser mange sursteik til jul. Det er veldig lokalt og er ikke vanlig utover Jæren, kun i byen. De siste 50 årene er det imidlertid blitt temmelig uvanlig her også. De fleste spiser nok pinnekjøtt.

Sursteik er oksesteik som ligger i surmelk i ca 10 dager, før den skylles, tørkes og stekes. Jeg ser at det nå selges ferdig sursteik i matbutikker med godt utvalg. Denne er imidlertid oftest surnet i eddik.

Jeg visste faktisk ikke at dette kun er vanlig i Stavanger. Vi pleide ikke å spise sursteik til jul, det var typisk søndagsmiddag og vel også vanlig i konfirmasjoner og slikt? Moren min lager det fremdeles innimellom.

løve70 er ikke aktiv   Svar med sitat