Sv: Cøliaki: Tips og råd når man får besøk
Normalt renhold og mathygiene holder for de fleste. Oppvaskmaskin og også god vanlig oppvask er uansett godt nok. Ren brødfjøl, ren kniv. Ikke legge ting med gluten oppå mat hun skal spise. Vaske hender ved berøring av feks brød før man skal behandle mat hun skal spise.
Vanlig taco går fint. Egne lefser, varmes separat. Jeg har ikke sett skjell eller krydder med gluten i Norge, men les gjerne bakpå.
Man kan prøve vanlig brownies, men det er litt hipp som happ om det blir bra. Erstatt mel etter vekt, ikke volum. Ellers er glutenfri Torobrownie ikke dum. Jeg har også en veldig god oppskrift på en mellomting mellom sjokoladekake og brownie, om aktuelt.
Vi har mange vanlige matkasser og justerer bare litt. Pass på sauser, feks alt med soyasaus, gjerne gluten der.
Kolonihagens produkter er ny favoritt her. Brød og rundstykker, kjøper på Rema. Kanskje liker hun riste brødet? Kan kjøpe toastposer så kan hun riste i deres rister.
Dette går fint. Bare å lese på og spørre om man lurer, her eller henne selv.
|