Vis enkelt innlegg
Gammel 26-08-07, 19:01   #222
Irma
Ekvilist
 
Irma sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.117
Blogginnlegg: 25
Irma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Irmas kokebok (med bilder)

Dette brødet serverte vi ved siden av tomatsuppa i siste innlegg. Oppskriften ble doblet , og formen på "kransen" er selvkomponert, for å få plass til to kranser på stekeplata.

Urtekrans med ost

1 krans a ca 12 biter

½ pk gjær
2 ½ dl melk
1 ts salt
1 s sukker
2 dl grahamsmel, eller fint sammalt hvetemel
4-5 dl hvetemel

Fyll
3 dl revet, lagret ost
1 dl hakkede urter, f.eks basilikum, bladpersille, timian, salvie

Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er fingervarm, 37 grader. Hell litt av melken over gjæren og rør til den har løst seg opp. Tilsett resten av melken, salt, sukker og nesten alt melet, men hold av litt av hvetemelet til utbakingen. Arbeid deigen smidig for hånd eller i maskin til deigen slipper bollekanten. Dekk til deigen og la den stå og heve i ca 40 min.

Ta deigen opp på en melet arbeidsbenk og kna den smidig med resten av melet. Kjevle deigen ut til en plate på ca 30x40 cm. Strø over ost og urter. Rull sammen deigen. Legg deigrullen i en godt smurt kransform på ca ½ liter. Dekk til og la kransen heve i ytterligere 20 min.

Stek kransen på rist i bunnen av ovnen ved 200 grader i ca 25 min. La brødet kjølne litt i formen før den hvelves over på rist for å bli kald. Server brødet skåret i biter til salater, supper, gryteretter eller til grønnsaksgrateng.





Her ser dere hvorfor vi stadig må ty til bladpersille i oppskriftene for tiden. En del av mikrogrønnsakshagen.



Her er litt fra høstingen. Ingen oppskrifter følger med, jeg regner med at dere vet hvordan poteter skal kokes, og gulrøtter rives.

__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
Irma er ikke aktiv   Svar med sitat