Vis enkelt innlegg
Gammel 05-08-23, 09:10   #19
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.212
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Strikking for super-dummies

Opprinnelig lagt inn av Input, her.


Nå koser jeg meg veldig, mens jeg grubler støtt og stadig på garnpriser. Da jeg vokste opp var hjemmestrikk litt flaut, for da var man fattig. Nå er genseren jeg strikker mye dyrere enn en ullgenser jeg har kjøpt i butikken. Har garnprisen endret seg?

Jeg har strikket siden jeg var liten, altså siden 70-tallet, og kjøpt mine egne strikketøy siden 80-tallet. Jeg har aldri opplevd hjemmestrikk som fattig eller flaut, og det har vel igrunnen aldri vært billigere å strikke enn å kjøpe. (Det må isåfall ha vært før min tid igjen). Evt om man strikket av billig akrylgarn. Jeg strikket mange sett av Dale Babyull til mine barn på 80- og 90-tallet, og opplevde det som dyrt. (Mye dyrere enn om jeg kjøper det eller tilsvarende nå).

Alt har jo blitt dyrere akkurat nå i det siste, så det gjelder sikkert også garn. Samtidig har det aldri vært mer tilbud på garn enn det er nå, så det er jo veldig mulig å få fine ullgarn forholdsvis mye rimeligere enn på for eksempel nittitallet.
Da husker jeg det var vanlig at man kunne legge av og hente litt og litt garn til en genser for eksempel, det tviler jeg på de driver med nå.

Ellers så har det jo kommet mange veldig eksklusive kvaliteter i kasjmir og silke osv, som naturlig nok er dyre. Men vanlig godt ullgarn opplever jeg absolutt ikke som dyrere enn for 10-20-30 år siden.

Det som fordyrer strikkeprosjektene veldig nå er jo alle oppskriftene med to eller tre tråder. Der tror jeg designerne har et samarbeid med garnprodusentene altså.


Sist redigert av Filifjonka : 05-08-23 kl 09:17.
Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat