Vis enkelt innlegg
Gammel 18-01-24, 12:09   #7
Høst
Ad astra
 
Høst sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 3.506
Blogginnlegg: 334
Høst er et navn som alle kjenner tilHøst er et navn som alle kjenner tilHøst er et navn som alle kjenner tilHøst er et navn som alle kjenner tilHøst er et navn som alle kjenner tilHøst er et navn som alle kjenner tilHøst er et navn som alle kjenner tilHøst er et navn som alle kjenner tilHøst er et navn som alle kjenner tilHøst er et navn som alle kjenner tilHøst er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Gruffetråd #17

Sånn for å følge opp litt på snø/kjøre-rantingene - drittlei av idioter som leier bil uten å ha peiling på å kjøre på snø: Her oppe kan stort sett vi som er fastboende kjøre helt fint i ganske hårete snøvær, så her går frustrasjonen mer på leieselskaper som får turister oppover, leverer ut nøkkel og bil på flyplassen og så lar folk som knapt har vært borti snø i hele sitt liv kjøre avgårde. Der vi har hus, er det supre forhold for nordlyskikking, og dermed også yndet plass for turister. Men for å komme dit må du kjøre over et langt fjellområde, og på smale svingete veier. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har måttet hjelpe folk opp fra grøfter og snøskavler. De har virkelig ingen ide om hva det innebærer å kjøre på snøføre. Her om dagen var det ett nytt innlegg om idiotiske turister som parkerer midt på veien i 80-sonen for å filme reinsdyr:

Sitat:

Øyeblikket

Berge forteller om de livsviktige sekundene da hun fikk øye på bilene.

– Jeg ser fire biler midt i veien. To i mitt kjørefelt, og to som står i midten. De filmet en rein som passerte. Jeg bremset alt jeg hadde, men klarte ikke å stoppe, sier hun, og fortsetter:

– Så jeg fløytet, og blinket med lysene, men de gjorde ingenting. Og jeg hadde ingen plass. Skavlene var for høye. Jeg kjørte vel i rundt 50 til 60 km/t da sjåføren i den ene bilen lirket seg vekk, og jeg kjørte rundt, sier hun.

Berge kjørte et lite stykke videre før hun stoppet.

– Jeg var «lynings». Jeg var fly forbanna. Jeg var så redd, og skalv så mye, at jeg ikke klarte å gasse engang, sier hun.

Deretter rygget hun tilbake for å snakke til mennene som kjørte leiebilene.

– Jeg sa noen dumme ord på dårlig engelsk til dem, og fikk tilbake «Calm down». Da måtte jeg bare kjøre, fordi jeg var så sint.

(Bak abb: https://www.itromso.no/nyheter/i/BWO...aa-naer-doeden )

Og kommentarer om at man alltid skal være i stand til å stanse osv kan man bare droppe - mørke, svingete veier med bakketopper, smalt og snøforhold, men likevel fullt forsvarlig å kjøre i fartsgrensen så lenge folk ikke parkerer idiotisk. Selv kom jeg gjennom en sving i 80-sonen for noen år siden, oppdaget en bil med nødblink på rett i/rundt svingen - takket være ABS klarte jeg å styre forbi den. Stanset, rygget tilbake for å spørre om jeg kunne hjelpe, og da viser det seg at sjåføren ville ha seg en røyk, men ikke røyke i leiebilen, og det var så fin utsikt akkurat der. Helt utrolig at det ikke har gått liv så langt.

__________________
Høst(Vesla 2002, Junior 2010, Knøttet 2015)

Though my soul may set in darkness, it will rise in perfect light; I have loved the stars too truly to be fearful of the night.

Høst er ikke aktiv