Sv: Deig i kjøleskapet
Det er mulig (gjetter jeg) at du har for mye gjær slik at det blir gjærsmak, men jeg ville gitt det et forsøk.
Les dette:
Sitat:
Du kan lage en helt god pizzadeig i en fei, men den aller beste deigen tar en del tid. Når Tore og Liv-Anne Gjesteland lager pizzadeig, gjør de det i to trinn: Først blander de sammen en starter dagen før, så lager de en ny deig dagen etter og blander de to deigene sammen. Det høres nesten absurd ut, men når du ser det ferdige resultatet med de store luftlommene, så skjønner du hva poenget er.
Flere butikker som har begynt å føre italiensk mel, som er noe mer finmalt og gir et noe bedre resultat. Let etter den som heter tipo 00.
Nok til omtrent 6 pizzaer
Lag først en starter
1,5 dl vann
2 gram gjær
150 gram hvetemel
Bland sammen til du har en tjukk røre. La stå i kjøleskap over natta, eller i romtemperatur i noen timer til den begynner å putre. Lag deretter en ny deig bestående av:
2 dl vann
2-5 gram gjær
10-15 gram salt
325 gram mel
Bland deigene sammen og la stå og heve i alt fra en time til mange timer, så den begynner å heve seg godt. Dette blir en løs deig, så du trenger litt ekstra mel når du skal strekke deigen. Den skal aller helst behandles med hendene, ikke kjevles.
http://www.dagbladet.no/magasinet/20...10/511527.html
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske?
|