Sv: Haster-thaisuppe
Jeg har litt forskjellige oppskrifter på thai-supper i kokeboka jeg fikk fra bokklubben i går. Tror mesteparten kan skaffes i type Meny/Ultrabutikk:
Thailandsk nudelsuppe med kylling
5 cm frisk ingefær, skrelt og skåret i 10 skiver
1 1/2 l kyllingkraft
2 stilker sitrogress, skrelt og klemt flate med en kniv
5 kaffirlimeblader
4 ts fiskesaus
4 kyllingileter a ca 150 g
4 hvitløksfedd i tynne skiver
150 g friske spinatblader, grove stilker fjernet
3 ss risedikk
3 ss presset limesaft
1/2 ts sukker
2 fugleøyechili uten frø, finhakket
salt
175 g medium eggnudler, kokt
en stor håndfull friske thaibasilikumblader grovhakket
1. Skjær fire ingefærskiver i tynne fyrstikkstrimler og sett dem til side.
2. Ha kraft, sitrongress, resten av ingefærskivene, limeblader og fiskesaus i en wok. Legg i kyllingiletene og kok opp. Skru ned varmen og la dem trekke under i 15-20 min til kjøttet er gjennomkokt. Ta kyllingiletene opp og sett dem til side. Sil kraften og kast det som ligger igjen i silen.
3. Hell kraften tilbake i woken og tilsett ingefærstrimler, hvitløk, spinat, risedikk, limesaft, sukker og chili og la det småkoke i 5 min. Smak evt suppen til med salt.
4. Fordel de kokte nudlene i fire boller. Skjær kyllingfiletene i skiver og legg dem oppå nudlene. Øs kraften over og garner med frisk thaibasilikum ved servering.
__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
|